22.09.2021

               Ексурсія на о.Хортиця

 На сьогодні Хортиця – відомий не тільки у нас, а й усьому світі національний заповідник. Входячи до сімки чудес України, він приваблює щороку тисячі туристів і ми не змогли залишитись осторонь. Там  відчули дух козацтва, побачили на власні очі, як жили і чим пишалися наші предки. А ще  відвідали:

- історично-культурний комплекс «Запорізька Січ», де реконструйовані житлові та господарчі будівлі, церква, курені, гарматні станиі безліч інших цікавинок козаків;

- фольклорно-етнографічний кінний театр «Запорізькі козаки», де  на імпровізованій сцені побачили трюки на конях, роботу гарапником (батогом), захоплюючі козацькі ігри та розваги. Їх виступ  супроводжувався пострілами з гармат, боєм барабанів, національною музикою. Породисті коні, яскраві національні костюми, український колорит, середньовічна зброя перенесли нас на століття назад.

А далі -  захоплива подорож на пароплаві по Дніпру. Під час річкової прогулянки ми  помилувалися  Хортицею з незвичного ракурсу, насолодилися мальовничою красою берегів Дніпра і міста Запоріжжя. А ще стали безпосередніми учасниками найбільш хвилюючої частини маршруту – підйому  шлюзами Дніпрогесу!

Побувати в Запоріжжі і не відвідати найбільший в Україні музей ретро-автомобілів, то були б не ми!! Цікава колекція раритетних транспортних засобів вітчизняних і зарубіжних марок, вражає  своєю різноманітністю.

Музей техніки Богуслаєва - це  унікальні колекції поршневих і реактивних авіаційних двигунів, що випускалися на "Мотор  Січі" в різні періоди історії. Отже, втілення елементів STEM-навчання  та повторення курсу  фізики за 7 клас - в дії.

Дякуємо  екскурсоводу Катерині Винниченко за її кретивність, за нестандартний підхід, за постійну підтримку та похвалу!!! Ви, дійсно, найкраща!!!



Комментариев нет:

Отправить комментарий