14.03.2023

       ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЧИСЛА П або
  ДОНАТИМО НА ЗСУ З МАТЕМАТИКОЮ

День народження — це день, коли народилась певна особа, від цього дня починається відлік віку цієї особи. День народження більшість людей справляють як свято, оскільки у цей день людина стала на рік старша від попереднього дня народження.

Виявляється, що дні народження притаманні не тільки людям, а й числам. Таким є число П. Його день народження (або його ще називають День пі)  святкується чотирнадцятого березня, що в прийнятому, зокрема, в США форматі записується як 3.14, і являє собою три перші знаки числа π. 

Якщо розглянути уважно, першу тисячу знаків цього числа, проймаєшся   поезією цих цифр, адже за ними стоїть історія нашої цивілізації, життя сотень кращих умів людства і таємниця пристроїв  світобудови. Є гіпотези,   що в числі Пі прихована будь-яка інформація, яка колись або була,  або буде доступна людям.

У цей день по всьому світі проходять різні математичні заходи та змагання.

Ми в ліцеї вирішили провести цей день у формі змагання між 6-11 класами на відтворення знаків числа П за допомогою монет. А потім на всі ці кошти придбати речі, які вкрай наразі необхідні нашим захисникам.

Ми не просто дякуємо нашим дітям та їх батькам, ми дякуємо їм в "квадраті", а краще  "у кубі"!!!  Такого захоплення та "щедрих" донатів, ми не очікували.

Найбільші суми розклали учні 9-А, 6-А, 10, 11, 9-Б, 6-Б класів. Найбільше  знаків вдалося відтворити учням 9-Б, 9-А, 11 та 10  класів. А кращими в оформленні числа П стали учні 7Б, 8Б,  8А, 7А класів. Загальна сума збору - 4100 грн. На ці кошти вже замовлені жорсткі ноші для евакуації поранених, газові балони і найголовніше, питну воду для наших захисників на Авдієвському напрямку. Віримо в нашу Перемогу!!! 










Комментариев нет:

Отправить комментарий