29.01.2018

Участь у тренінгу "Розвиток критичного мислення"


Настав час змінити підхід вчителів до навчання учнів, дітям запропонувати іншу модель, яка зробить з них не стільки «знаючих», скільки думаючих і мислячих, як того вимагають сучасні реалії. У концепції  чітко декларується, що «Нова українська школа» має готувати особистість, громадянина та фахівця. Це ті осі координат, які формуватимуть простір нової школи: індивідуально-психологічну, суспільно-політичну та соціально-економічну. Звучить дещо незвично, але це вже перший крок до європейського досвіду. Автори концепції зауважують, що «за експертними прогнозами, у 2020 році найбільш затребуваними на ринку праці будуть вміння навчатися впродовж життя, критично мислити, ставити мету та досягати її, працювати в команді, спілкуватися в культурному середовищі. Але українська школа не готує до цього».  Не готувала раніше. Відтепер усе має змінитися.
     У ногу з часом вирішили працювати й педагоги  ОЗ Засульської ЗОШ I-III ст.-гімназії, бо вирішили взяти участь у першому базовому  тренінгу

«Розвиток критичного мислення».
     Ви собі навіть не уявляєте, як можна в рази збільшити цікавість дітей до читання й обговорення за допомогою методів критичного мислення. І це лише одна з частин тренінгу, який враховує оновлений сучасний програмний матеріал. На тренінгу учасники працювали, зокрема, і з текстами, ми вчилися будувати питання різного виду складності, аналізувати текст з позиції історика, філолога, лікаря, біолога. Педагогам було надано  методичні рекомендації до запровадження критичного мислення на різних етапах уроку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий