27.02.2019

STEM -ДЕНЬ У ЗАСУЛЬСЬКОМУ ЛІЦЕЇ

 Абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями лежать в основі даної методики освіти. При цьому ці дисципліни вивчаються не окремо, як ми звикли, а у комплексі. Велике значення відіграє практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. 
Вперше в стінах Засульського ліцею був проведений STEM-день, в якому було виділено три зони, а саме: "LEGO- FEST",  " STEM-лабораторія математична" та  "STEM-лабораторія інформаційно-технологічна". 
Зокрема, в "LEGO- FEST" були представлені вироби з лего- констуктора, які були виготовлені учнями школи на різну тематику: космічну, спортивну, мультиплікаційну. Та найбільше захоплення викликало в ліцеїстів змагання лего-ботів, а також проходження лего-лабіринтів.
У локації   " STEM-лабораторія математична" був проведений сірниковий турнір, змагання спідкуберів, майстер-клас із виготовлення пірамід, а також змагання із побудови найвищої вежі.
"STEM-лабораторія інформаційно-технологічна" пропонувала учням виготовити 3-D листівки, взяти участь у інтелектуальному турнірі, використовуючи QR - коди.
Протягом усього дня хол ліцею майорів від посмішок, захоплення, енергії, завзяття дитячих душ. І це найголовніше, що  діти були в захваті. А ще вони вчилися бути самостійними, приймати власні рішення та брати за них відповідальність. Тож ми  говоримо " До побачення,  STEM-день", а разом з тим і  " Добрий день, STEM-тиждень" у наступному навчальному році.












Комментариев нет:

Отправить комментарий